2015. május 3., vasárnap

Memrise - ismertető

Memrise memóriajáték, amire bejelentkezhetünk facebookkal, Gmaillel vagy egyéb ímél címmel. A játék során minden szó vagy fogalom egy-egy virágnak felel meg, és ehhez hasonlóan nem elég csak "elültetni", avagy egyszer találkozni vele, de ha valóban meg szeretnénk tanulni, nevelgetni kell, locsolni, azaz vissza-visszahívni a tudást.
Minden szót egy képhez vagy rövid videóhoz rendelhetjük hozzá, ezzel is növelve a lehetőségét annak, hogy valamihez hozzákapcsoljuk, jobban emlékezzünk rá.

A program ingyenes tanulóknak és tanfolyam építőknek is.
Én egyaránt tanulok rajta és tanfolyamot is építek minden osztályomnak.
az összes tanfolyamot a bal oldalon láthatjuk

Nyelvtanárként zavart, hogy a diákok nem igazán értik, hogyan tanulnak, hogy a szavakat, amit egyszer hallottak, vissza kell hívniuk vagy egy rövid időn belül elfelejtik, és ezzel az eszközzel sikerült megérteniük. A program gamifikál, és emiatt a diákok versengenek, hogy minél jobb helyet érjenek el, azaz minél többet tanuljanak a programmal, és így azt is mérni tudják furcsa módon, hogy mennyire jól tanulnak, mit várhatnak majd a következő dolgozatuktól.

a jobb oldalon láthatjuk, hogy ki mennyit tanult a héten, a hónapban vagy mióta a kurzus létezik
A saját tanfolyamom rejtett, csak azok képesek látni, akiknek megadom a linket, így valóban mérni tudom, hogy mennyire sokat dolgoznak a diákjaim. Ahogyan haladunk a tanév során, és egyre nagyobb a szókincsük, úgy adom én is hozzá az új szavakat a tanfolyamomhoz.

De ha nincs időnk magunknak építeni egy újabb tanfolyamot, vagy pont van egy számunkra megfelelő, akkor csoportot is alapíthatunk, és megadhatjuk a diákoknak, hogy milyen kurzusokat kell teljesíteniük.

A Memrise-ot használhatjuk nyelvoktatásra, -tanulásra, földrajzra, történelemre stb., csak a kreativitásunktól függ. Használhatjuk azokat a kurzusokat, amit mások építettek, ami igencsak jól jön, ha nincs időnk saját magunk építeni.
Memrise prémium csomaggal is rendelkezik. Előfizethetünk egy hónapra vagy akár egy teljes évre is.

Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc), applikációként Androidon és Apple-on.
Miért ajánlom? Mert motivációt ad, mert érzékelteti, hogy a tudás elenyészik, ha nem használjuk.
Mikor? Évközben állandóan.
Hasonló szoftverek: Anki, Mnemosyne, Quizlet, SuperMemo, Brainscape, Cram



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése