2015. május 16., szombat

Edmodo - ismertető

Az Edmodo Learning Management System (LMS), avagy tartalom- és oktatás kezelő rendszer (TOKR), de én inkább úgy nevezném, hogy ez egy tanulási facebook.
A tanárok titkos csoportokat, avagy osztályokat alapítanak, ahova bejegyzéseket írnak és eseményekre hívhatnak meg, avagy házi feladatokat írhatnak elő. Ezt Edmodo hírfolyammá alakítja - mi történik vagy történt az órákon, és ha a diák csak egyetlen óra történéseit szeretné látni, akkor csak a csoport nevére kell kattintania.
Kezdjünk neki!
Regisztráljunk, és alapítsuk meg az első osztályunkat. Minden órának van egy rövid kódja, amit a tanár megoszt a diákokkal, így tudnak belépni. A diákok meghívhatják a szülőket is, hogy ők is láthassák, hogy mi történik, mit kell csinálnia a gyermekének, miben jó és mire kell jobban odafigyelnie.


Az Edmodón üzenetet küldhetünk az osztályunknak, házi feladatot írhatunk elő és javíthatunk, kvízt készíthetünk, szavaztathatunk.


Eddig nem különbözik a legtöbb TOKR-ektől, de ennél több lehetőségünk van, és ebben a bejegyzésben tényleg csak egy kevéssé tudom ismertetni a programot.









Mindent ütemezhetünk, így mindent előkészíthetünk előre. Ha például hétfőn elég időnk van megtervezni a hetünk, és szeretnénk, ha a diákok csak egyszerre egy dolgot lássanak, akkor ütemezhetjük a munkánkat - legyen szó házi feladatról, üzenetről vagy egy 10 percet röpdolgozatról.







A fiókunk egyben feladatkönyvtár is, ahová feltölthetjük a saját munkánkat (a Google Meghajtót is kezeli), és használhatjuk másokét is, ezzel is időt spórolva.



Emellett alkalmazásokat is indíthatunk, ezzel is gazdagítva a lehetőségeinket. Adjuk az alkalmazást a fiókunkhoz, az osztályunkhoz, így ezeket az alkalmazásokat is használhatjuk tanulásra, és felügyelhetjük a diákjaink munkáját.

A diákokat kitüntetésekkel motiválhatjuk, ezeket magunk is előkészíthetjük, és kezdésként használhatjuk az alapkitüntetéseket.


Kellemes meglepetés a számomra, hogy egy-egy kulcsszót követhetünk is, ami valóban segít abban, hogy mindent egy helyen találjunk meg. ;)







Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc), alkalmazásként (Apple, Windows és Google Play).
Miért ajánlom? Mert átlátható a diákok, szülők és tanárok számára is, és mert mindig felfedezhetünk valami újat.

Mikor? TOKR-ként állandó használata ajánlott, így a diákok, szülők és tanárok is egy helyen láthatnak mindent.
Hasonló szoftverek: Google Classroom, Moodle, Canvas, Chamilo, Haiku

2 megjegyzés:

  1. már a regisztráció sem sikerült.
    Lehetne lépésről-lépére?

    VálaszTörlés
  2. már a regisztráció sem sikerült.
    Lehetne lépésről-lépére?

    VálaszTörlés