2015. április 12., vasárnap

Google Táblázatok (Sheets)

Korábban írtam a Google Meghajtóról (Drive), most az egyik eleméről, a Google Táblázatokról (Sheets) írok.

A Táblázatok a Microsoft Excelhez hasonlóan működik, a különböző függvényeket, szűrőket és formázásokat itt is használhatjuk, persze nem mindegyiket, de állandóan bővül a lista.
Bővítmények: a bővítmények listája hosszú, és mindegyikkel érdemes külön foglalkozni - például automatikusan javíthatunk dolgozatokat, írhatunk körlevelet (amit én használok mindenfélére, például oklevek nyomtatására) stb.

A munkalapokat védhetjük, így csak bizonyos személyek számára írható.

Használható / Miért ajánlom?
Mire használjuk az iskolában, ahol dolgozom:
1. dolgozat válaszok elemzésére. Minden tantárgynak van egy táblázata, ahol minden munkalapon egy-egy negyed évi dolgozat elemzése található, ami automatikusan számítja ki a jegyet, átlagot és küldi az adatokat egy másik táblázatba. Így láthatjuk egy-egy tantárgy külön elemzését és az összes adatot egyben is. Ez segít abban, hogy észrevegyük, milyen típusú ismétlésre van szüksége a gyerekeknek.
2. a kötelező extra órák követésére. Minden munkalap egy külön tantárgyé, így mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek jelen vannak.
3. korábban a diákok jelenlétét is ezen követtük.
4. a bizonyítványok (nálunk félévente-negyedévente van) tanári megjegyzéseinek összeírására, így a 7. negyedévre végignézhetjük hogyan írtunk egy-egy diákról.
5. dolgozni az űrlapról összegyűjtött adatokkal.
6. mert mindenféle kütyüről el tudom érni
7. Minden módosítási előzményt megtekinthetünk, és visszaállíthatunk az eredeti vagy egy bizonyos időben létrehozott állapotába.

Mikor? Akármikor, amikor együtt kell működni, vagy egynél több embernek kell látnia egy dokumentumot, ami állandóan frissül.

Hasonló szoftverek: Microsoft Office  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése