2015. április 8., szerda

Google Applikációk az oktatásban 1. - Google Drive

Google a 21. századi ember legjobb barátja (tekintsünk most el az információ tárolásától, és az ezzel összefüggő problémáktól), akár kutatásról legyen szó, akár arról, hogy emberek egyszerűen és hatékonyan együtt dolgozhassanak . Mivel Google támogatja az oktatást, az iskoláknak ezért lehetősége van, hogy a Google for Education csomagot ingyenesen megkaphassák és használhassák. Ez magában foglalja a Gmail, Google Drive, Google Sites  szolgálgatásokat és rengeteg más applikációt. Ebben a bejegyzésben csak felületesen írok a Google Drive-ról, arról, hogy hogyan használjuk az iskolában, ahol tanítok.
Google Drive valójában ingyenes mindenkinek, Google for Education csomag nélkül is használható, csak Gmail e-mail felhasználónak kell lenni, hogy használhassuk, tehát akár tanár vagy, akár nem, ez neked is szól. 

A Google for Education csomagot 3 és fél éve használja az iskola, és úgy gondolom, hogy ebben az évben használjuk valójában jól. Azt értékelem a leginkább, hogy a Drive valóban segít abban, hogy a kollégák együttműködjenek, a diákokkal is.
A négy leginkább fontos jellegzetessége, hogy 
1. mappákba szervezhetjük a fájlokat 
2. a fájlokat vagy mappákat is megoszthatjuk 
3. különböző jogokat adhatunk azoknak, akikkel megosztjuk a fájlokat (írási jog, hozzászólási jog, javaslati jog, csak láthatja) 
4. applikációk, amiket a Drive-hoz csatolhatunk (konkrétabban később).

Google Document: Microsoft Wordhöz hasonló, habár egyszerűbb. Letölthető különböző formátumokban: .docx, .odt, .rtf, .pdf, .txt, .html
Google Sheets: Excelhez hasonló.


Google Forms: Kérdőíveket készíthetünk. A kérdőív az adatokat egy Google Sheet fájlban gyűjti össze, a bejövő adatokat a Sheeten elemezhetjük.
Google Presentations: Office Powerpointhoz hasonló. 
Google Drawings: Hasonló a Painthez.
Használható: mindenhez - projekt, dolgozat, kvíz stb. Bevallom, a teljes munkám a drive-on van, ott tervezzünk az óráinkat, ott osztjuk meg az órarendet a diákjainkkal, minden forrásunkat feltöltjük, hogy mindenki számára elérhető legyen.

Miért ajánlom? mert valóban segít együttműködni, minden változtatás élőben látható.

Mikor? mindig

Hasonló szoftverek: Microsoft Office




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése