2015. szeptember 12., szombat

Földrajzos játékok - Seterra

  Settera földrajzi játékokat ajánl több nyelven is, ezért magyarul is használható. Az angol nyelvre kattintva több lehetőségünk is van. A játékok kontinensekre, kontinens részekre és országokra van osztva, így akármelyik földrajzi területtel is foglalkozunk az órán (akár a naprendszerrel is), felfrissítésként, bemelegítésként vagy röpdolgozatként is használhatjuk az oldalt, nem csak földrajz órán. Magyarországgal sajnos nem foglalkozik külön az oldal, ehhez más oldalakat ajánlok. A játékok letölthetőek (Windowsra, ezért ezt nem tudom megmutatni), ezért nem feltétlenül kell hozzá internet sem.

Miután a térkép betöltődik, figyeljünk arra, hogy mit kér, mire kattintsunk. Ha elsőre a jó megoldásra kattintunk, a térképen kifehéredik a terület, ha másodikra találjuk meg a helyes megoldást, akkor vajsárgával jelzi a területet, harmadik lehetőségként kisárgul a megoldás, ha nem tudjuk, mi a helyes megoldás, akkor pirossal fog villogni a megoldás, majd ha rákattintunk, kipirosodik. A százalékosan láthatjuk a jobb felső sarokban hogy mennyire vagyunk sikeresek.


Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc) vagy letöltve Windowsra.
Miért ajánlom?
Mert játékosan tanulni jó, és az általános tudás nagyon fontos. Ezzel a játékkal addig gyakorolhatnak a gyerekek, ameddig készen nem állnak arra, hogy számot adjanak a tudásukról.
Mikor? Amikor csak szükség van földrajzi területek ismeretére (zászlók, városok, folyók, naprendszerek).

Hasonló szoftverek: Geography Games, World Geography Games, Maps.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése