2015. július 13., hétfő

Tudományos kísérletek

A tudományos ismeretek alapja a kísérlet. Sokszor nincs idő, elegendő lehetőség arra, hogy minden diák kipróbálhassa, amiről tanul. Viszont a szimuláció, habár soha nem fogja helyettesíteni a valós kísérletet, mégis sokat segíthet. Ebben a bejegyzésben a Colorado Egyetem szimulációról írok.

Ezen az oldalon különböző tudományos kísérleteket találhatunk, sőt sokat magyarul is.
A tudományokat a bal oldalon láthatjuk. Ha rákattintunk, akkor láthatjuk minden ahhoz a tudományhoz tartozó szimulációt, és ha van, további alkategóriákat.

Emellett minden kísérlethez tartozik néhány feladatsor vagy segítség a tanításhoz. Emellett hasonló, vagy valamilyen formában a kísérlethez kapcsolódó más kísérletek is felajánl az oldal.
Hogyan is néz ki egy szimuláció? Miután az oldal betölt, különböző elemeket mozgathatunk, adhatunk hozzá vagy vonhatunk el, hogy valóban megértsük, hogy hogyan és miért működik vagy nem működik valami.



Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc).
Miért ajánlom? "
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem." KonfuciuszMikor? Amennyire sűrűn csak lehet, mielőtt megértenék a teóriát, vagy azután, hogy kipróbálják, mennyire értik. 
Hasonló szoftverek: Molecular Workbench, Absorb Physics, Johnson Explorations

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése