2015. július 9., csütörtök

Realtime Board - végtelen ötletelgetés

Az ötletelgetés és jelenségek, történések közötti átláthatóság nagyon fontos, ezért mutatom be ma a Realtime Boardot, ami a Padlethez hasonlóan végtelen virtuális fal, amit megtölthetünk ötleteinkkel és elmetérképeinkkel.

A Realtime Boardba regisztrálhatunk e-mail címünkkel vagy a Google fiókunkkal. Az alkalmazás ingyenes tanárok és diákok számára, ezért ha van Google for Education fiókunk, azzal jelentkezzünk be, ha nincs, akkor regisztráljunk ezen az oldalon, hogy igénybe tudjuk venni.
Az alkalmazást használhatjuk egyedül vagy együttműködve másokkal, a Google Drive-hoz hasonlóan tudjuk megosztani a végtelenített táblánkat.
A Realtime Boardot nagyon egyszerűen használhatjuk, a + jellel adhatunk elemeket a falunkhoz, legyen az videó, kép, cetli stb. vagy választhatunk kulcsszó alapján a rendszerben tárolt grafikai elemek közül is. Mindezeket áthelyezhetjük vagy átméretezhetjük a sarkokban látható pontok segítségével .
Az elemek egymásra helyezhetők, kiválaszthatjuk azt is, hogy mi kerüljék előre. Az elemeket összeköthetjük, így láthatjuk az elemek közötti ok-okozatot is.
A Realtime Boardot használhatjuk prezentációk során is, ehhez a Frame-t kell bekapcsolnunk. Az alábbi videó bemutatja, hogyan használjuk. 

Használható: webböngésző segítségével, webböngésző applikációjaként (Chrome).
Miért ajánlom? Mert ez a fal megmarad, nem kell semmit sem kidobni, a diákok visszanézhetik, amit csináltak. Az azonnali megjelenítés motiválóan hat mindenkire.
Mikor? Óra elején, ismétléskor, összefoglalásként, előzetes tudás felméréseként, ötletelgetésnél, amikor  fontos, hogy ne tudják egymás nevét (vagy nem fontos, hogy tudjuk, ki írt és ki nem).
Hasonló szoftverek: QoolStormboard, Padlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése