2015. július 13., hétfő

Lucidpress - dizájn mindenkinek

A Lucidpress a Lucidchart testvére. Gyönyörű posztereket, hírleveleket, prezentációkat, meghívókat és egyéb dokumentumokat készíthetünk a segítségével a sablonjait és saját képzeleterőnket igénybe véve.

Habár kicsit nehéz az ingyenes kategóriát megtalálni, bátran regisztrálhatunk az egyes prémium csomagokra, hiszen 3 hónapig ingyenesen használhatjuk a termékeit, és fizetés hiányában automatikusan áttesz minket az ingyenes csomagba. De ha mindenképpen ingyenesen szeretnénk kezdeni, az az összes fizetési kategória alatt van elrejtve az ingyenes regisztráció :) Regisztrálhatunk Google fiókkal is, így a képeket a Google Meghajtónkról is választhatjuk.

Az oldal nagyon egyszerűen használható, így nem sokat kell időznünk az oktatóközpontban, azonnal használhatjuk. A megadott sablonok alapján válasszuk ki, mit szeretnénk készíteni.
Ha betöltötte a sablont, választhatunk, mit szeretnénk meghagyni, átírni, megváltoztatni a bal és jobb oldali navigáció segítségével. A bal oldalon szerkeszthetjük a dokumentum tartalmát - új oldalt készíthetünk, képet, szöveget, videót, formákat, gombokat vagy táblázatot adhatunk hozzá. Képeket feltölthetünk Flickr, Facebook, Dropbox vagy Google Meghajtóról, csak be kell jelentkeznünk, hogy hozzáférhessen a képekhez. Emellett kereshetünk Google-n keresztül, vagy ha csak ikonokat szeretnénk hozzáadni, akkor használhatjuk az Icon Finder szolgáltatást, ahol egy-egy kulcsszó segítségével találhatunk rá ikonokra. Bármit is választunk, mindent nagyon egyszerű mozgatni, előre- vagy hátratenni.

A jobb oldalon választhatjuk ki az oldal általános tulajdonságait - színvilágát, méretét, lábjegyzetet stb. A jobb felső sarokban nézhetjük meg bemutatóként (preview), oszthatjuk meg, és tölthetjük le.
színek megváltoztatása
Letöltés. Ingyenesen csak pdf-ként tölthetjük le. A jó minőség pedig csodás, az alábbi képen is látszik.

Bemutató
Megosztás
A dokumentumainkat dossziékba rendezhetjük, így például minden osztályunknak lehet egy dossziéja. Emellett ha például hírlevelet készítünk, elmenthetjük a saját magunk sablonját, így egységes kinézetű hírleveleket küldhetünk el a szülőknek, támogatóknak.


Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc).
Miért ajánlom? 
Ezzel az eszközzel a diákok is gyönyörű dolgokat alkothatnak, amire büszkék lehetnek. Például online iskolai magazin, hírlevelek, poszterek rendezvényekre.
Mikor? Eseményekre posztereket készíthetünk, információ bemutatásánál.
Hasonló szoftverek: SpringPublisher, Adobe InDesign

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése