2015. augusztus 14., péntek

BioDigital Human - a 3Ds emberi test

A biológia egyik legizgalmasabb fejezete az emberi test megismerése, ebben segít a BioDigital Human weboldal és alkalmazás.
Az oldalra beléphetünk a Gmail fiókunkkal is. A program azonnal egy férfi csontvázát mutatja.

Navigálni a jobb és bal oldalon tudunk, felül középen pedig válthatjuk a digitális emberünk nemét, vagy kereshetünk. A bal oldalon találjuk azt, hogy pontosan mit szeretnénk látni: milyen rendszert (By system), testrészt (Featured), betegségeket (Conditions), esetleg mások által készített bemutatót szeretnénk látni (Community). Minden esetben magyarázatot is ad a BioDigital arról, hogy mit látunk.
A jobb oldalon írhatunk megjegyzéseket, ezzel elkészítve a saját digitális emberünk. Feldarabolhatjuk, kijelölhetjük, pillanatképet készíthetünk róla, vagy feleletválasztós teszten kipróbálhatjuk a tudásunk.
BioDigital Human
A kérdések nehézségét vagy hogy mit kérdezzen, sajnos nem tudjuk irányítani (vagy legalábbis én nem jöttem rá, hogyan lehet).
A prémium szolgáltatásához havi 4 dollárért férhetünk hozzá (évente számláz).

Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet stb) és Chrome, Google Play és iPhone és iPad alkalmazásként.
Miért ajánlom? Mert ezzel közel hozható a tanulókhoz minden, amiről tanulnak az emberi testről.
Mikor? Állandóan az emberi test fejezéténél, dolgozatkor, mielőtt pontosan tudnák, mit keressenek, hogy ők maguk fedezzék fel.
Hasonló szoftverek: Zygote Body

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése