2015. október 17., szombat

Dotstorming - szavazzunk ötletekre

A Dotstorming a Padlethez hasonló, egyszerűen használható eszköz ötletelgetésre. Miután regisztráltunk, és megalkottuk az első digitális táblánk, a diákok hozzáadhatják az ötleteiket, válaszaikat, kérdéseiket - szöveget vagy képeket (linkről vagy feltöltve).
Link alapján tudjuk megosztani a táblát, és egészen addig hozzáadhatóak a cetlik, amíg a tábla készítője le nem zárja azt.
Ezután indulhat a szavazás. A tábla alkotója meghatározhatja, hogy hány szavazatot ad a résztvevőknek egyenként, beleértve önmagát is. A szavazatok száma 1-10 között lehetséges. Miután mindenki szavazott, sorba állíthatjuk a legtöbb szavazatot kapott állítást vagy képet.

Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc).
Miért ajánlom? Mert ez a fal megmarad, nem kell semmit sem kidobni, a diákok visszanézhetik, amit csináltak. Az azonnali megjelenítés motiválóan hat mindenkire.
Mikor? Óra eleji felfrissítésként, döntéshozatalnál, röpdolgozatként ha tanárként előre elkészítjük a kérdéseket, ismétléskor, összefoglalásként, előzetes tudás felméréseként, ötletelgetésnél, amikor  fontos, hogy ne tudják egymás nevét (vagy nem fontos, hogy tudjuk, ki írt és ki nem).
Hasonló szoftverek: Qool, Stormboard, Padlet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése