2015. november 13., péntek

My Map - térképek építése

A Google térképet nem csak használni tudjuk, de akár saját verziót is készíthetünk vele, például, ha túrát, kirándulást tervezzünk vagy történelmi, irodalmi helyszíneket jelölünk meg rajta.
A Google itt is lehetővé teszi, hogy több ember egyszerre dolgozhasson a térképeken, akiket a szokásos módon, a megosztásra kattintva adhatunk hozzá a térképhez. A program minden változást elment a Google Drive-on automatikusan, ezért nem kell attól tartanunk, hogy a diákok elfelejtik elmenteni a munkájukat.

A térképek importálhatóak több fájltípusból is (CVS, táblázat, KML), és exportálható KLM formátumban. Egyszerre három rétegen dolgozhatunk, és az alaptérképeket is megválaszthatjuk. Pontokat választhatunk ki, amit elnevezhetünk, leírást adhatunk hozzá, illetve fényképet is tölthetünk is fel hozzá. Ezeket a pontokat különböző színek szerint rendezhetjük.


A térkép első megnyitásakor a Google végigvezet az összes lehetséges funkción, itt is találhatunk egy gyors leírást, illetve itt egy video is, hogyan lehet bicikliutat készíteni.

Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc).
Miért ajánlom? Mert segít összegezni, szervezni, így a térkép egy kicsit valósággá válik.
A papír alapú térkép remek, de ezen egyszerre láthatunk mindent, és nem tud elveszni.
Mikor? Amikor együtt kell tervezni térképen - kirándulás, tanóra vagy túra.

Hasonló szoftverek: NatGeo



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése