2015. június 30., kedd

Storybird - képeskönyv

"A világnak szüksége van több történetre - a te történeteidre" - írják a Storybird honlapján. Ez az ingyenesen használható képeskönyv készítő használható magánszemélyként, együttműködve másokkal, vagy tanárként egy egész osztályt is regisztrálhatunk, így biztosak lehetünk abban, hogy a diákok biztonságban maradnak, miközben dolgoznak.


A Storybird jó ízlésű képeket ajánl ahhoz, hogy elkészítsük a saját könyvünk (longform book), rövid történetünk (picture book) vagy versünk (poem) illusztrációját. Emellett több ezer könyv közül választhatunk, hogy olvassunk angolul. Storybird jelenleg csak angolul engedélyezik a szöveg kiadását, de akármilyen nyelven írhatunk, csak nem kerül be a közös könyvtárba.

Illusztrációként kiválaszthatunk egy képet, és így hasonló stílusú képekkel dolgozhatunk, vagy választhatunk egy kategóriát, ami meghatározza a történetünk.
Hasonló típusú képek
kulcsszó alapján választott képek
A könyvborítón fel kell tüntetnünk az írót (külön figyelmeztet, hogy ne a valódi nevünket írjuk oda, ezzel is védve a gyerekeket) és a könyv címét.

Minden oldalnál meghatározhatjuk, hogy hol legyen a kép, mennyi helyre van szükségünk az íráshoz.



Újabb oldalt a képernyő alján látható + jellel adhatunk a történetünkhöz (kivéve, ha vers, mert az csak egy oldalas).
Ha végeztünk, elmenthetjük a történetünk, meghívhatunk másokat arra, hogy tovább írják, vagy mások számára is elérhetővé tehetjük - jelenleg csak angol nyelvű szövegeket engedélyeznek, így a Storybird csapata biztos lehet abban, hogy csakis gyerekek számára is elérhető tartalma van a szövegeknek.
De ha angolul írnánk, például angol órára, akkor a következőket kell kitöltenünk a szöveg kiadásakor: cím, rövid leírás, kategória (2), kulcs szavak, életkor.

Használható: webböngésző segítségével (okostelefon, számítógép, tablet etc).
Miért ajánlom? Mert nagyon gyorsan készíthetünk vele szép illusztrációt. Mert olvashatunk történeteket a világ minden sarkából. 

Mikor? 
Ha például a diákoknak szöveget kell írnia egy órán, akkor használhatják a Storybirdöt illusztrációként.
Hasonló szoftverek: Picture Book Maker, My Storybook, Jellybean Scoop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése